بیماری پوستی مولوسکوم یا زگیل آبکی: علت ودرمان

بیماری پوستی مولوسکوم یا زگیل آبکی

مولوسکوم کونتاژیوزوم (زگیل آبکی) یک عفونت ویروسی نسبتاً شایع در پوست است که باعث تشکیل تاول‌های گرد، سفت و بدون درد می‌شود. اندازه این تاول‌ها معمولاً بین سر سوزن و یک مداد پاک‌کن است. در صورت خراشیده یا زخمی شدن این تاول‌ها، ممکن است عفونت در پوست اطراف آنها پخش شود.

تیم پزشکان ما در ارائه خدمات پزشکی، شامل درمان انواع زگیل، از جمله زگیل آبکی، دارای تخصص‌ها و تجهیزات پیشرفته‌ای استفاده می‌کنند. خدمات پزشکی ما بهره‌برداری از تخصص‌های متنوع کادر درمانی و استفاده از فناوری پیشرفته را در برمی‌گیرد. در کلینیک ما، روش‌های مختلف و بسیار موثری برای درمان زگیل آبکی (مولوسکیوم) به بیماران پیشنهاد می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش‌های درمانی و رزرو نوبت، می‌توانید با ما تماس بگیرید.

چه افرادی مستعد زگیل آبکی هستند؟


این بیماری پوستی اغلب در کودکان دیده می‌شود. افرادی که در آب و هوای گرمسیری زندگی می‌کنند نیز به احتمال زیاد به مولوسکیوم مبتلا می‌شوند. این ویروس در جای گرم و مرطوب رشد می‌کند. مبتلا بودن به بیماری درماتیت آتوپیک (رایج‌ترین نوع اگزما) نیز خطر ابتلا به زگیل آبکی را افزایش می‌دهد.

هنگامی که فرد به دلیل عارضه‌ی پزشکی مانند ایدز یا انجام درمان سرطان، دارای سیستم ایمنی ضعیف باشد، می‌تواند مبتلا به وضعیت حاد زگیل آبکی شود.

اگر فکر می‌کنید به زگیل آبکی مبتلا هستید، به متخصص پوست مراجعه نمایید. تشخیص دقیق این عارضه بسیار مهم است، گاهی اوقات این ضایعات پوستی در واقع، زگیل معمولی و یا حتی سرطان پوست هستند.

علایم و نشانه‌های مولوسکیوم (زگیل آبکی)


تنها نشانه‌ای که یک فرد دارای زگیل آبکی است، می‌تواند برجستگی‌های روی پوست باشد. این برجستگی‌ها اغلب در حدود 7 هفته پس از تماس با ویروس عامل مولوسکیوم ظاهر می‌شوند. گاهی اوقات، این دانه‌های آبکی تا ماه‌ها بعد ظاهر نمی‌شود.

وقتی این برجستگی‌ها بر روی پوست ظاهر می‌شود، اغلب:

  • در ابتدا به شکل دانه‌های برجسته کوچک، سفت و گنبدی شکل رشد می‌کنند.
  • سطحی صاف و براق و یا مرواریدگونه دارند.
  • همرنگ گوشت یا صورتی‌رنگ هستند.
  • یک گودی در مرکز دارند. این گودی ممکن است با یک ماده سفید ضخیم پنیرمانند و چرب پر شده باشد.
  • بدون درد هستند، اما برخی از آنها با خارش همراهند.
  • زمانی که سیستم ایمنی با آنها در حال مبارزه با این ویروس است، این زگیل‌ها به رنگ قرمز در می‌آیند.
  • خارش و یا کندن زگیل می‌تواند ویروس را منتقل کرده و زگیل‌های آبکی را در مناطق دیگر بدن پخش کند.

افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، ممکن است در بدن خود صدها زگیل آبکی را مشاهده کنند.

در بزرگسالان، این برجستگی‌ها معمولاً روی پوست صورت، گردن، زیر بغل، بازوها و دست‌ها ظاهر می‌شود. دیگر مکان‌های شایع برای زگیل آبکی شامل دستگاه تناسلی، شکم و داخل رانهاست.

علت‌ها و عوامل مولوسکیوم (زگیل آبکی)


ویروس مولوسکیوم از دو طریق می‌تواند موجب زگیل آبکی گردد:

  1. لمس اشیاء آلوده به ویروس. استفاده از یک حوله آلوده، دست زدن به لباس و یا اسباب بازی آلوده ممکن است فرد را به مولوسکیوم مبتلا سازد. کشتی‌گیران و ژیمناستیک‌کاران با دست زدن به تشک آلوده ممکن است به این عارضه مبتلا شوند.
  2. تماس ‌مستقیم پوست به پوست. کودکان اغلب به زگیل آبکی یا مولوسکیوم مبتلا می‌شوند، چون به دفعات زیاد، تماس مستقیم پوست به پوست با دیگران دارند. افرادی که در ورزش‌هایی مانند کشتی شرکت می‌کنند، با تماس مستقیم پوست به مولوسکیوم مبتلا می‌شوند. نوجوانان و بزرگسالان اغلب از طریق تماس جنسی این ویروس را دریافت می‌کنند.

هنگامی که فرد به این ویروس آلوده می‌شود، ممکن است ویروس به سایر نقاط بدن گسترش یابد. خارش و یا کندن برجستگی‌های روی پوست و سپس دست زدن به پوست می‌تواند ویروس را پخش کرده و باعث زگیل‌های جدیدی در بدن شود. متخصص پوست ممکن است این وضعیت را شیوع مجدد خود به خودی بنامد.

روش‌ تشخیص مولوسکیوم (زگیل آبکی)


متخصص پوست ما عموماً با مشاهده پوست شما می‌تواند زگیل آبکی را تشخیص دهد. اما گاهی اوقات ممکن است مولوسکیوم با یک بیماری پوستی دیگر اشتباه گرفته شود. این برجستگی‌ها ممکن است شبیه به زگیل، آبله مرغان و حتی سرطان پوست باشند. در این موارد، متخصص پوست ما ممکن است با خراشیدن یک قطعه کوچک از پوست آلوده، آن را تحت میکروسکوپ بررسی کند.

روش‌های درمان مولوسکیوم (زگیل آبکی)


روش‌های درمان مولوسکیوم (زگیل آبکی)

محققان دریافته‌اند که هنگامی که کودک به این بیماری پوستی مبتلا می‌شود، پوست اغلب خود به خود پاکسازی می‌شود. این پاکسازی حدود 12 تا 18 ماه طول می‌کشد. هر چند مولوسکیوم می‌تواند خود به خود برطرف گردد، اما درمان آن دارای مزایایی برای بیمار است. درمان از موارد زیر جلوگیری می‌کند:

  • جلوگیری از گسترش ویروس به سایر نقاط بدن
  • جلوگیری از آلوده کردن افراد دیگر
  • جلوگیری از رشد خارج از کنترل زگیل در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند.

برای هر بیمار، متخصص پوست ما درمان مناسب آن فرد را انتخاب می‌نماید. اگر یک روش درمان برای زگیل آبکی به شما توصیه شود، برنامه درمانی شما ممکن است شامل یک یا چند مورد از موارد زیر باشد.

درمان سرپایی

  • سرما درمانی. متخصص پوست، با استفاده از نیتروژن مایع، زگیل آبکی را منجمد و خشک می‌کند.
  • کورتاژ: متخصص پوست با استفاده از یک ابزار کوچک به نام کورت، زگیل‌ها را از سطح پوست می‌تراشد.
  • جراحی با لیزر: متخصص پوست با استفاده از لیزر زگیل‌ها را مورد هدف قرار داده و نابود می‌کند. این می‌تواند یک درمان مؤثر برای افرادی باشد که سیستم ایمنی آنها ضعیف شده است.
  • درمان موضعی: متخصص پوست می‌تواند اسیدهای مختلف و محلول‌هایی را برای از بین بردن تاول‌ها و زگیل‌ها بر روی پوست شما اِعمال کند. این مواد با از بین بردن لایه‌های فوقانی پوست عمل می‌کنند. اسید تری‌کلرواستیک اغلب برای درمان افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف بوده و دارای زگیل‌های متعددی هستند، استفاده می‌شود.

برای بیمارانی که دارای زگیل‌های متعدد و تاول‌های بزرگ هستند، متخصص ما ممکن است هر 3 تا 6 هفته این درمان را تکرار کند، تا زمانی که تمام برجستگی‌ها ناپدید ‌شوند.

درمان‌های خانگی

داروهای خانگی که متخصص پوست ما ممکن است برای شما تجویز کند، عبارتند از:

  • پماد Imiquimod: این دارو بر روی زگیل‌ها استعمال می‌شود. Imiquimod کمک می‌کند که سیستم ایمنی بدن شما بتواند با ویروس مبارزه کند. این داروی قوی همچنین برای درمان زگیل‌های مقاوم و برخی از سرطان‌های پوست استفاده می‌شود.
  • پماد رتینوئید یا ضد ویروس: بیماران باید این دارو را طبق دستورالعمل بر روی برجستگی‌های پوست خود استعمال کنند.
  • محصولات rritating: این محصولات معمولاً حاوی موادی مانند اسید سالیسیلیک یا هیدروکسید پتاسیم هستند که به شستشو و حل کردن این ضایعات در طول زمان کمک می‌کنند. سایر محصولات می‌توانند با ایجاد یک تاول در زیر زگیل، آن از روی پوست شما بلند کرده و می‌زداید.
  • کرم‌های موضعی: کرم‌ها و ژل‌های حاوی رتینوئید، مانند ترتینوئین (آترالین، رتین-A و غیره)، آداپالن (دیفیرین) و تازاروتن (Avage ,Tazorac) برای درمان زگیل آبکی استفاده می‌شود.

نکاتی برای مدیریت مولوسکیوم


متخصص پوست نکات زیر را به بیماران مبتلا به مولوسکیوم و یا افرادی که احتمالاً به این بیماری پوستی مبتلا هستند، ارائه می‌دهند.

با عمل به این نکات می‌توانید از گسترش این بیماری جلوگیری کنید. زیرا احتمال گسترش این بیماری به سایر نقاط بدن و به افراد دیگر وجود دارد. هنگامی که زگیل‌های آبکی قابل مشاهده هستند، می‌توانند گسترش یابند. برای جلوگیری از گسترش این بیماری می‌توانید:

  • از خراشیدن و یا کندن تاول‌ها تا جایی که ممکن است خودداری کنید. پوشاندن تاول‌ها با پانسمان ممکن است به شما کمک کند.
  • از انجام ورزش‌هایی مانند کشتی، ژیمناستیک و شنا پرهیز کنید.
  • از رخت‌کن استفاده نکنید.
  • از حوله، کیسه حمام، لباس و سایر وسایل شخصی مشترک استفاده نکنید.
  • از اصلاح کردن پوستی که دارای زگیل آبکی است، خودداری کنید.
  • از رابطه جنسی با فرد مبتلا پرهیز کنید.
Call Now Buttonتماس و مشاوره