کاشت مو به روش FIT (پر طرفدارترین شیوه کاشت مو): نحوه انجام و مراقبت

کاشت مو به روش FIT (پر طرفدارترین شیوه کاشت مو): نحوه انجام و مراقبت

کاشت مو نوعی جراحی است که موها را به قسمت‌های طاس یا نازک‌شده سر منتقل می‌کند که ترمیم مو یا جایگزینی مو نیز نامیده می‌شود. این روش معمولاً برای افرادی است که قبلاً سایر درمان‌های ریزش مو را امتحان کرده‌اند و نتیجه نگرفته‌اند. متخصصین پوست یا جراحان پلاستیک کاشت مو را با تکنیک‌های مختلف انجام می‌دهند.

پزشکان گرافت یا تکه‌های کوچک پوست را از قسمت‌هایی از بدن که حاوی موهای سالم است می‌گیرند. پزشکان این ناحیه را محل اهدا می‌نامند. این نواحی معمولاً روی سر، در پشت سر، جایی که موها ضخیم‌ترند، هستند. سپس پزشکان گرافت‌ها را به قسمت‌های بدون موی پوست سر منتقل می‌کنند. هنگامی که پوست پیوند شده بهبود یافت، به رشد مو ادامه می‌دهد.

کاشت مو به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. یکی از جدیترین و پرطرفدارترین روش‌ها، کاشت مو به روش FIT می‌باشد. در این مقاله به کاشت مو به روش FIT، کاندیدای مناسب و مراقبت‌های بعد از آن اشاره شده است. می‌توانید درباره تمامی این موارد در این مقاله اطلاعات کسب کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی کاشت مو به روش FIT، انواع خدمات ارائه شده در در کلینیک پوست و مو رازی و یا برای رزرو نوبت در این مرکز با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ تماس حاصل فرمایید.

کاشت مو به روش FIT چه شرایطی را درمان می‌کند؟


دلایل زیادی برای ریزش موها وجود دارد. گاهی اوقات ریزش مو موقتی است، اما می‌تواند دائمی نیز باشد. کاشت مو ممکن است به ریزش موی دائمی ناشی از موارد زیر کمک کند:

  • آلوپسی آره آتا، یک بیماری خود ایمنی که به فولیکول‌های مو حمله می‌کند.
  • آلوپسی آندروژنیک یا الگوی طاسی
  • بیماری‌های تیروئید یا عدم تعادل هورمونی
  • آسیب‌های تروماتیک یا سوختگی

چه کسی کاندیدای کاشت مو به روش FIT است؟


در صورتی که دارای شرایط و ویژگی‌های زیر هستید، کاندید مناسبی برای کاشت مو به روش FIT خواهید بود:

  • در سلامت کامل هستند.
  • انتظارات واقع بینانه در مورد نتایج جایگزینی مو دارید.
  • هنوز مناطقی از رشد موهای ضخیم روی پوست سر خود دارید.

نحوه کاشت مو به روش FIT


نحوه کاشت مو به روشFIT

در کاشت مو به روش FIT که یکی از بهترین روش‌های کاشت مو طبیعی هم می‌باشد، از یک پانچ گرد کوچک برای استخراج واحدهای فولیکولی مو از یک ناحیه با رشد موهای متراکم به یک منطقه بدون مو استفاده می‌شود. هر واحد که گرافت مو نام دارد شامل یک تا چهار موی طبیعی است. در این روش هیچگونه خط بخیه‌ای در پشت سر ایجاد نمی‌شود. اندازه این پانچ بین 0.7 تا 1 میلی‌متر است.

موهای ناحیه اهداکننده معمولاً کوتاه می‌شوند تا پزشک بتواند پوست سر بیمار را ببیند. واحدهای فولیکولی (به نام گرافت) از نواحی مقاوم در برابر طاسی در طرفین و پشت (به نام نواحی اهداکننده) با استفاده از یک فرآیند چند مرحله‌ای استخراج می‌شوند. در ابتدا، با یک پانچ کوچک و تیز زخم کوچکی پیرامون واحد فولیکولی ایجاد می شود. سپس با استفاده از یک پانچ کوچک و کند، معمولاً بین 0.7 تا 1 میلی‌متر، به بافت نرم پیرامون فولیکول مو دسترسی پیدا خواهیم کرد. از آنجایی که جهت و زاویه واحد فولیکولی زیر پوست دیده نمی‌شود و اغلب با جهت موهای روی سطح متفاوت است، استفاده از پانچ تیز زیر پوست ممکن است باعث جدا شدن یا برش عرضی واحد فولیکولی شود. در حالی که پانچ کند است، واحد فولیکولی را می‌پوشاند و در عین حال آن را از بافت‌های نرم مجاور جدا می‌کند. این فرآیند معمولاً برش کند نامیده می‌شود.

هنگامی که واحد فولیکولی از بافت مجاور جدا می‌شود، اغلب می توان آن را با انبرکی که مو را در بالای پوست نگه می دارد استخراج کرد. هر پیوند واحد فولیکولی باید با دقت در نواحی گیرنده (مناطق در نظر گرفته شده برای کاشت موی طبیعی) که پزشک در نواحی طاس یا کم پشت ایجاد کرده است، قرار داده شود.

بسته به ترجیح پزشک، واحدهای فولیکولی به دو صورت در ناحیه گیرنده قرار می‌گیرند، یا بلافاصله پس از برداشتن هر پیوند در نواحی دریافت‌کننده از پیش ایجاد شده یا پس از تکمیل فرآیند استخراج واحد فولیکولی. پیوندهای برداشت شده که بلافاصله کاشته نمی‌شوند با دقت در محلول نمکی نگهداری می‌شوند. سایر مواد نگهدارنده بافت شامل بافرها، مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌ها یا پلاسمای غنی از پلاکت حاوی فاکتورهای رشد و خواص ترمیم زخم هستند. محلول‌های نگهدارنده از خشک شدن و کم‌آبی واحدهای فولیکولی که بلافاصله در نواحی گیرنده پوست سر کاشته نمی‌شوند، جلوگیری می‌کند.

 

 

مزایای کاشت مو به روش FIT


کاشت مو به روش FIT کمتر تهاجمی

در روش کاشت مو به روش FUT پزشک یک لایه (فلپ) از پوست سر را که حاوی تعداد مناسبی از فولیکول‌های مو است را برداشته و سپس جای آن را بخیه می‌زند که نتیجه این بخیه، باقی ماندن یک جای زخم خطی می‌باشد. بنابراین درمقایسه با روش FUT، کاشت مو به روش FIT کمتر تهاجمی‌ است.

کاهش اسکار

یکی دیگر از مزایای کاشت مو به روش FIT کاهش جای زخم و امکان کوتاه شدن مو است. این روش کاشت مو علاوه بر کمتر تهاجمی بودن، مانند روش FUT باعث ایجاد اسکار خطی نیز نمی‌شود. اگرچه بسیاری از جراحان با استعداد می‌توانند اسکارهای خطی غیرقابل تشخیصی را با برش ایجاد کنند، اما روش FUT همیشه یک اسکار خطی باریک در بالا و پشت سر ایجاد می‌کند. علاوه بر این، فعالیت‌های بعد از عمل برخی از بیماران باعث کشش بیش از حد و ترمیم نادرست زخم در کاشت مو به روش FUT می‌شود، که اغلب منجر به زخم‌های بیشتر و برجسته‌تر در ناحیه اهدا کننده می‌شود.

بهبودی سریعتر

زمان درمان کمتر، بهبودی سریعتر و نیازهای درمانی کمتر بعد از عمل، از مزایای کاشت مو به روش FIT است. کاشت مو به روش FUE، علیرغم اینکه زیر پوستی است، یک روش جراحی بدون اسکار نیست و مجموعه‌ای از اسکارهای کوچک و گرد در ناحیه اهداکننده ایجاد می‌کند. اگر کاشت مو به درستی انجام شود، این نقاط ریز اغلب قابل تشخیص نیستند، به شرطی که بیمار موهای خود را کوتاه نکند.

بسیاری از جراحان کاشت مو بر این باورند که ماهیت غیرتهاجمی‌تر روش FUE نسبت به کاشت مو به روش FUT منجر به زمان درمان و بهبود سریعتر می‌شود. از آنجایی که زخم بسته نمی‌شود و از بخیه استفاده می‌شود و هیچ کششی در ناحیه اهداکننده در طول دوره درمان وجود ندارد، بیمار معمولاً درد و ناراحتی کمتری را در ناحیه اهداکننده در طول عمل کاشت مو به روش FUE احساس می‌کند. بیمارانی که تحت عمل کاشت مو به روش FUE قرار می‌گیرند، عموماً می‌توانند زندگی و فعالیت‌های روزمره خود را سریع‌تر از سر بگیرند.

حذف نواحی واحدهای فولیکولی بیشتر و امکان استخراج موهای بدن (BHT)

در طی عمل کاشت مو به روش FUE امکان برداشت واحدهای فولیکولی از نواحی مختلف پوست سر و بدن وجود دارد. این نواحی شامل پوست سر، پشت گردن، قفسه سینه، ریش، بازوها، پاها و هر ناحیه دیگری از بدن است که موی کافی برای استخراج دارد. استخراج موهای سایر نقاط بدن به جز پوست سر به روش FUE و سپس کاشت در پوست سر را کاشت موی بدن یا BHT می‌گویند. اگرچه پیوند موی بدن چرخه متفاوتی نسبت به موهای سر دارد و ویژگی‌های ناحیه اهداکننده را حفظ می‌کند، کاشت موی بدن گاهی در روش‌های ترمیمی مؤثر است و تعداد واحدهای فولیکولی موجود برای کاشت مو را به شدت افزایش می‌دهد. در نتیجه، در روش  FUE، پزشکان می‌توانند ناحیه اهداکننده بیشتری برای استخراج داشته باشند.

 

 

کاشت مو به روش FIT بهترین روش برای موارد خاص و کوچک (بهترین روش کاشت ابرو)

با توجه به اینکه روش کاشت مو FUE عموماً نسبت به روش FUT کمتر تهاجمی است و در زمان کمتری انجام می‌شود، برای موارد خاص و کوچک مناسب است. به عنوان مثال، کاشت مو به روش FUE برای بیماران جوان‌تری که فقط به تعداد کمی پیوند نیاز دارند و نمی‌خواهند اسکار خطی روی سر خود داشته باشند، عالی است. همچنین روش FUE برای کاشت موی خاص مانند بازسازی ابرو که نیاز به استخراج تعداد کمی گرافت مخصوص (به عبارت دیگر واحدهای فولیکول مو مجزا) با کمترین جای زخم دارد بسیار مناسب است.

روش ترکیبی در کاشت مو


روش ترکیبی در کاشت مو

در طاسی‌های بزرگ، 2500 تا 4000 گرافت (5000 تا 10000 تار مو) برای ایجاد پرپشتی قابل قبول مورد نیاز است. کاشت این تعداد مو تنها با جراحی FUT مستلزم برداشتن نوار پهن و بلند (2 تا 2.5 سانتی متر عرض و 30 تا 33 سانتی متر طول) از پشت بیمار است که نتیجه آن یک رد عمل زشت است که باعث شرمساری بیمار می‌شود. از طرفی اگر قرار باشد این تعداد گرافت تنها به روش FIT غیرجراحی از بیمار استخراج شود، عارضه کاشت مو به روش FIT طاسی پشت سر بیمار است. اما در روش FUT  این مشکل ایجاد نمی‌شود، زیرا واحدهای کاشته شده مانند زمانی که در ناحیه اهدا کننده بودند باقی می‌مانند.

زمان نقاهت پس از کاشت مو


تا 24 ساعت پس از کاشت مو نباید رانندگی کنید یا با ابزار ماشینی کار کنید. در کل، فرد باید به مدت 5 روز از ورزش یا انجام فعالیت‌های شدید خودداری کند. بیمارانی که تحت کاشت مو به روش FUE قرار می‌گیرند می‌توانند ظرف یک تا سه روز به سر کار بازگردند، در حالی که بیمارانی که تحت کاشت مو به روش FUT قرار می‌گیرند باید بین ۲ تا ۶ روز بعد به سر کار خود بازگردند. شایان ذکر است که این دستورالعمل‌ها کلی هستند. همه افراد با سرعت متفاوتی بهبود می‌یابند و برخی مشاغل به فعالیت بدنی بیشتری نسبت به سایر مشاغل نیاز دارند. یک یا دو روز پس از کاشت مو، اکثر بیماران متوجه می‌شوند که دیگر نیازی به مسکن ندارند.

عوارض کاشت موی طبیعی


احتمال تغییر رنگ پوست بعد از جراحی کاشت موی طبیعی وجود دارد. هر عمل جراحی عوارض جانبی به همراه دارد و جراحی کاشت مو نیز از این قاعده مستثنی نیست. این مشکلات جزئی هستند و می‌توان بدون تأثیر بر نتیجه نهایی آن را برطرف کرد.

  • رشد ضعیف یا کند مو بعد از کاشت مو: احتمالاً به دلیل آسیب به فولیکول‌ها است.
  • عفونت: این مشکل نادر است زیرا بیمار قبل و بعد از کاشت مو آنتی بیوتیک مصرف می‌کند.
  • اسکار مشخص: جراح سعی می‌کند برش را جوری ایجاد کند که مشخص نباشد.
  • ترمیم ناکافی زخم: عوامل ژنتیکی در این مشکل نقش دارند و پس از جراحی کاشت مو، برخی افراد سریع تر از دیگران بهبود می‌یابند.
  • تغییر رنگدانه‌های پوست: احتمال تغییر رنگ پوست (تیره شدن پوست) بعد از جراحی کاشت موی طبیعی وجود دارد، البته این اتفاق نادر است.

 

 

توصیه‌ها و مراقبت‌های بعد از جراحی کاشت مو به روش FIT


چهار هفته پس از کاشت مو، در صورت تمایل می‌توانید موهای خود را رنگ کنید. شب بعد از کاشت مو و چند شب بعد، بهتر است هنگام خواب سر خود را بالاتر قرار دهید. در صورت نیاز برای خواب و درد دارو تجویز می‌شود. به طور کلی نیازی به آنتی بیوتیک نیست. صبح بعد از عمل کاشت مو، هدبند را بردارید و دوش بگیرید و فقط روز اول، سه مرتبه پوست سر خود را بشویید.

Call Now Buttonتماس و مشاوره