پیوند مو به روش BHT: برداشت فوليکول‌هاي مو از بدن به جاي پوست سر

پیوند مو به روش BHT برداشت فوليکول‌هاي مو از بدن به جاي پوست سر

افرادی که دچار طاسی گسترده سر هستند همیشه به ترمیم و رویش مجدد موهای خود امیدوار هستند. پزشکان می‌توانند با ترکیب کردن موهای سر و موهایی که از سایر نقاط بدن از قبیل ریش یا قفسه سینه به دست می‌آید بخش زیادی از طاسی سر را بپوشاند که این روش تحت عنوان پیوند موهای بدن (BHT) شناخته می‌شود. در این روش پزشک به کمک روش برداشت واحد فولیکولی و با استفاده از دستگاهی که شبیه سوزن کوچک است و از آن برای خارج کردن فولیکول‌های کوچک استفاده می‌شود اقدام به برداشت فولیکول‌های مو از ناحیه موردنظر می‌نماید. می‌توان از پیوند موهای بدن برای تاثیر بسیار گسترده، پیوند ریش، سیبیل و ترمیم ابرو استفاده کرد.

جهت مشاوره با کلینیک رازی تماس بگیرید ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ 

مزایای پیوند مو به روش BHT (بی اچ تی)


مزایای پیوند مو به روش BHT (بی اچ تی)

ایده‌ی گرفتن گرافت‌های مو از بدن بسیار فوق‌العاده است. در طی سال‌های بسیار زیادی پزشکان افرادی که ریزش موی شدید داشته و بانک موی قوی نداشتند را از انجام عمل پیوند مو ناامید می‌کردند. در گذشته درصورتی‌که بانک موی سر شخص به اندازه کافی نبود، امکان پیوند مو در تمامی ‌نقاط طاس سر و پوشش دادن کامل سر وجود نداشت. شیوه‌ی پیوند موهای بدن، دریچه‌ی جدیدی بر روی تکنولوژی پیوند مو باز کرده و محدودیت پیوند مو نسبت به بانک موی پشت سر را کاملاً برطرف کرده است. درروش BHT (بی اچ تی) می‌توان از بسیاری از نقاط بدن برای گرفتن گرافت مو استفاده کرد ازجمله: ریش و سبیل، موهای دست، موهای سینه، شکم و پاها. مهم‌ترین مزایای پیوند مو به روش BHT (بی اچ تی) عبارت‌اند از:

  • با این روش می‌توان طاسی‌های وسیع را نیز درمان کرد (ازجمله ریزش بسیار شدید موی سر بر اثر آلوپسی ژنتیکی یا باقی ماندن جای زخم و بخیه بزرگ روی سر.)
  • این روش کم تهاجمی است.
  • در این روش هیچ برش و بخیه‌ای در کار نیست.
  • مدت زمان ریکاوری بعد از پیوند مو بسیار کوتاه است (محل گرفتن گرافت‌های مو ظرف یک هفته کاملاً بهبود می‌یابد.)
  • جای زخم در محل گرفتن گرافت مو بسیار ریز و نامعلوم است.
  • این روش برای پیوند ابرو نیز بسیار مناسب است.

کاندیدای مناسب برای پیوند مو به روش BHT (بی اچ تی)


کاندیدای مناسب برای پیوند مو به روش BHT (بی اچ تی)

ایده‌آل‌ترین کاندید‌های پیوند مو به روش BHT(بی اچ تی) افرادی هستند که موهای بدن آن‌ها به لحاظ ظاهری با موهای محل پیوند مو هماهنگی بالایی دارد. به‌طور مثال درصورتی‌که موی سر شخص ضخیم و مجعد باشد، موهای ریش صورت گزینه‌ی بسیار مناسبی برای گرفتن گرافت و پیوند زدن به سر او خواهند بود. یکی دیگر از فاکتورهای موردنظر برای کاندید شدن برای این روش نداشتن موی کافی در قسمت پشت سر می‌باشد. مو‌های پشت سر بهترین انتخاب برای گرفتن گرافت مو و پیوند در بالا و جلوی سر هستند چراکه همخوانی و هماهنگی کامل با ویژگی موهای جلوی سر دارند. درصورتی‌که شخص در قسمت پشت سر خود به اندازه کافی مو برای گرفتن گرافت دارد، پس بهترین کار این است که از همین موها برای پیوند در جلوی سر استفاده کند.

برخی از بیماران ترجیح می‌دهند در ترمیم موی طبیعی به‌جای موی پشت سر، گرافت‌های مو از بدن آن‌ها گرفته شود. در این موارد یک جلسه پیوند موی آزمایشی انجام می‌شود تا رشد موهای پیوند ه شده و ظاهر آن‌ها مورد ارزیابی قرار بگیرد. درصورتی‌که پیوند مو در محل ابرو یا شقیقه‌ها انجام می‌شود، ممکن است گرفتن گرافت مو از بدن بهتر باشد چراکه احتمالاً موهای بدن به لحاظ ظاهری همخوانی بیشتری با موهای ابرو یا شقیقه دارد. برای مثال موهای ابرو نازک‌تر از موهای سر هستند و رشد آن‌ها بسیار کمتر از موی سر است؛ بنابراین احتمالاً گرفت گرافت مو از دست یا پا برای پیوند ابرو می‌تواند گزینه مناسب‌تری نسبت به گرفتن گرافت مو از سر باشد. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که گرافت‌هایی که از موی سر گرفته می‌شوند نسبت به سایر نقاط بدن دوام بیشتری دارند.

در هنگام انتخاب جای مناسب برای گرفتن گرافت مو از بدن، معمولاً ریش صورت بهترین گزینه است، چراکه استحکام و دوام بیشتری دارد و درصد موفقیت آن بالاتر است. دو فاکتور مهم در بازدهی پیوند مو تأثیر دارند. در صورت گرفتن گرافت مو از بدن، پیوند گرافت‌هایی که در فاز رشد قرار دارند نتایج بهتری خواهد داشت. از طرف دیگر تراکم موهای پیوند ه شده نیز بسیار مهم است و پیوند بیش از 36 گرافت مو در یک سانتی‌مترمکعب، بازدهی پیوند مو را بسیار کم می‌کند. معمولاً توصیه می‌شود که در صورت گرفتن گرافت مو از بدن، تراکم پیوند مو کمتر از 30 گرافت در هر سانتی‌مترمکعب باشد. دوره ریکاوری عمل پیوند موی بدن به سر مانند پیوند موی سر عادی می‌باشد. پیش‌بینی نتایج عمل و رشد موهای پیوند ه شده، سه ماه پس از پیوند مو امکان‌پذیر است و نتایج نهایی نیز 12 ماه بعد مشخص می‌شوند. البته در موارد کمی، بازدهی پیوند مو بین ماه دوازدهم تا بیست و چهارم بیشتر می‌شود. در برخی موارد پیوند موی بدن نسبت به پیوند موهای سر کاملاً موفقیت‌آمیز نیست و رسیدن به پوشش دلخواه با پیوند موی سر، بسیار آسان‌تر از پیوند موهای بدن است.

نکات ایمنی که باید در پیوند موهای بدن به آنها توجه شود

نکات ایمنی که باید در پیوند موهای بدن به آنها توجه شود

  • به طور کلی زمانی از موهای بدن برای پیوند مو استفاده می‌شود که فرد فاقد بانک موی مناسب در پشت سر خود باشد.
  • برداشت موها و واحدهای فولیکولی از قفسه سینه یا سایر نقاط بدن در افرادی که موهای سر آنها بسیار ضخیم است توصیه نمی‌شود و روش مناسبی نیست زیرا این موها به منطقه ایمن دهنده مو تعلق ندارند.
  • برداشت موهای سر به روش واحد فولیکولی یا نواری در نقاطی که بانک موی مناسبی ندارند توصیه نمی‌شود. پیوند موهای صورت و سایر نقاط بدن که به اندازه کافی ضخیم و بلند هستند گزینه مناسبی خواهد بود.
  • استفاده از موهای بدن برای افزایش تراکم سر گزینه مناسبی است نمی‌توان آنها را بین موهای نازک سر پیوند .
  • استفاده از موهای سر برای ترمیم ابرو پیشنهاد نمی‌شود زیرا با موهای این ناحیه مطابقت ندارد و سرعت رشد آنها بسیار زیاد است و بیمار باید به طور مرتب ابروهای خود را تمیز کند.
  • می‌توان به جای موهای سر از موهای بدن استفاده کرد زیرا به لحاظ رنگ، قطر و رشد متناسب می‌توانند مطابقت خوبی با ابرو داشته باشند.
  • می‌توان از موهای بدن برای ترمیم بافت اسکار که روی آن مو روشن کرده است استفاده کرد زیرا بافت اسکار در برخی از نقاط بدن از قبیل صورت جلب توجه می‌کند.
  • در مواردی که ناحیه دهنده مو در پشت سر بانک مناسبی نداشته باشد و موهای این قسمت بسیار نازک باشند از موهای بدن فرد استفاده می‌شود.

آماده شدن برای پیوند موهای بدن


آماده شدن برای پیوند موهای بدن

در صورتی که قصد دارید برای پیوند مو تحت درمان قرار بگیرید باید به موارد زیر توجه کنید:

  • حداقل دو هفته قبل از عمل از مصرف داروها و مکمل‌های رقیق کننده خون خودداری کنید. این داروها شامل آسپرین، ایبوپروفن، مکمل‌های ویتامین E، سیر و غیره است.
  • دو تا سه هفته قبل از جراحی از استعمال دخانیات خودداری کنید زیرا نیکوتین موجود در سیگار با مسدود کردن عروق خونی که وظیفه خون رسانی به پوست سر را برعهده دارند باعث کاهش روند بهبودی می‌شود.
  • حداقل ۳ تا ۵ روز قبل از جراحی از مصرف نوشیدنی‌های الکلی و نوشیدنی‌های حاوی کافئین خودداری کنید زیرا می‌توانند بر نتایج حاصل از جراحی تاثیر بگذارد.

پیوند موهای بدن چگونه انجام می‌شود؟


پیوند موهای بدن چگونه انجام می‌شود؟

برای شروع پیوند موهای بدن انجام جلسات مشاوره با جراح ضروری است. پزشک به ارزیابی بیمار می‌پردازد و او را به لحاظ مناسب بودن برای پیوند موهای بدن بررسی می‌کند. پس از انجام مشاوره و ارزیابی، برداشت واحد فولیکولی و استخراج مو از قسمت دهنده مو و پیوند آن در موضع گیرنده آغاز می‌‌شود. در بخش زیر به نحوه انجام این روش اشاره می‌کنیم:

  • در ابتدا پزشک میزان طاسی سر بیمار را با دقت بررسی می‌‌کند.
  • از همه نقاط سر بیمار عکس گرفته می‌شود تا پس از اتمام درمان امکان مقایسه کردن نتایج به ‌دست ‌آمده وجود داشته باشد.
  • شناسایی نقاط گیرنده و دهنده مو انجام می‌شود که در این حالت قسمت‌های مختلف بدن بیمار ارزیابی می‌گردد تا از مناسب بودن موی این نقاط برای پیوند اطمینان حاصل شود.
  • پزشک برای تسکین درد ناشی از برداشتن موها از بی‌حسی موضعی استفاده می‌‌کند.
  • استخراج موهای بدن به کمک روش برداشت واحد فولیکولی انجام می‌شود.
  • موهای برداشت شده به موضع مورد نظر انتقال داده می‌شود.
  • پزشک نکات مربوط به مراقبت‌های قبل و بعد از درمان را به بیمار گوشزد می‌‌کند.

دوران بهبود پس از پیوند مو چقدر طول می‌کشد؟


بیمار باید در چند هفته اول پس از جراحی پیوند مو از انجام دادن فعالیت‌های جسمانی سنگین خودداری کند. بیمار با مرحله‌ای که ریزش مو نام دارد مواجه خواهد شد که در این مرحله همه فولیکول‌های مصنوعی مو دچار ریزش می‌شوند و ریشه موهای جدید در موضع پیوند ه شده قرار گرفته و همانند سایر موهای سر شروع به رشد می‌‌کنند. در صورتی که بیمار خواهان کسب نتایج عالی از درمان است باید به خوبی از پوست سر خود مراقبت کند. در بخش زیر به چند نکته بسیار مهم اشاره می‌کنیم:

  • بیمار باید داروهای خود را طبق دستور پزشک به موقع مصرف کند و نباید حتی یک دوز از داروها را فراموش کند.
  • بیمار باید یک تا دو روز پس از جراحی از شستن سر خود اجتناب کنند فولیکول‌های جدید بتوانند به خوبی در محل جدید قرار بگیرد.
  • بیمار باید هنگامی‌که سرش را با شامپو می‌شوید از ماساژ دادن و چنگ انداختن به موهای خود اجتناب کند.
  • بیمار باید از خاراندن سر یا کندن بافت اسکار ایجاد شده خودداری کند.

معایب پیوند موهای بدن چیست؟


  • ماهیت موهای طبیعی سر با ماهیت موهای پیوند ه شده تفاوت دارد.
  • باید بخش گسترده‌ای از ناحیه دهنده مو بیحس شود.
  • پس از برداشت گرافت بیمار دچار درد خفیف تا متوسط می‌شود.
  • به علت محدودیت‌هایی که در بخش دهنده مو وجود دارد نمی‌توان به اندازه کافی به برداشت گرافت پرداخت. استفاده از گرافت‌های سایر نقاط بدن با این محدودیت همراه است اما به طور کلی محل خارج کردن گرافت‌های مو قابل مشاهده نخواهد بود.

محدودیت‌های پیوند موهای بدن شامل چه مواردی است؟


اگرچه پیوند موهای بدن در افرادی که سر آنها بانک موی خوبی ندارد یک روش بسیار عالی و موفق محسوب می‌شود، تنها محدودیت آن این است که تعداد محدودی از پزشکان به انجام این روش می‌‌پردازند. بنابراین پیدا کردن یک جراح با تجربه که در زمینه پیوند موهای بدن تخصص دارد کار دشواری است. جراح پیوند مو باید اطلاعات و تخصص کافی در خصوص برداشت موهای بدن داشته باشد و بتواند واحد فولیکولی را آماده کرده و بتواند آنها را به طور صحیح در خارج از بدن بیمار نگهداری کند. اگرچه پیوند موهای بدن از روش پیوند واحد فولیکولی مشتق شده است تفاوت زیادی بین این دو روش وجود دارد. موهای سر و بدن به لحاظ ویژگی‌های ساختاری، نوع پوست، مسیر رشد فولیکول‌ها و عمق آنها زیر پوست با یکدیگر تفاوت دارند. اگر شما متقاضی پیوند موهای بدن و انتقال آنها به سر هستید باید بدانید که واحدهای فولیکولی بدن با واحدهای فولیکولی سر به لحاظ نوع و بافت تفاوت دارد. هر یک از موهای بدن دارای یک واحد فولیکولی هستند حال آنکه موهای سر به طور طبیعی دارای یک گره ۱ تا ۴ تایی می‌باشند. برداشت واحد فولیکولی موهای بدن برای افرادی مناسب است که قصد دارند تراکم موهای خود را افزایش دهند. از آنجایی که موهای بدن نازک هستند باید تعداد بیشتری از موهای موضع مورد نظر برداشته شود تا تراکم بهتری ایجاد گردد. این تفاوت‌ها به این معنا است که باید قبل از شروع پیوند موهای بدن آزمایشات مربوط به انجام پذیری این روش را انجام داد. بیمار باید به یک جراح باتجربه مراجعه کند که در زمینه شناسایی موهای بدن و سر و انجام سایر مراحل داری تجربه و تخصص کافی است.

 

Call Now Buttonتماس و مشاوره