هنگامی که در عمل جراحی بر روی دو پلک تنها نمیتوان اندازه مطلوب برای چشم بیمار را به دست آورد، میتوان از یک درمان تکمیلی استفاده کرد. در این روش درمانی، اندازه چشم با ایجاد شکاف در گوشههای خارجی و داخلی چشم بزرگتر میشود. این روش همچنین قادر است مشکل بلفاروپتوز را نیز درمان کند، که در آن باز کردن پلک برای بیمار مشکل است. از آنجایی که در جراحی تنش چشم، شکافی در گوشه داخلی چشم ایجاد میشود و این روش شباهت زیادی به جراحی پف بالای چشم دارد، معمولاً امکان انجام هر دو روش به طور همزمان بر روی بیمار وجود دارد.
در بین تمام انواع عملهای جراحی زیبایی، زیبایی چشم یکی از درمانهایی است که به نسبت تقاضا برای آن زیاد است. همانطور که میدانیم، چشمها نقش بسیار تعیین کننده در ظاهر صورت افراد دارند. در کلینیک ، از بهترین روشهای درمانی بر اساس شرایط بیمار برای درشت کردن چشم استفاده میشود.
در این کلینیک به منظور بزرگ کردن چشم، از لیفت پلک بالا (بلفاروپلاستی)، از بین بردن پف زیر چشم، و برش گوشه داخلی و خارجی چشم استفاده میشود. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره این روشهای درمان زیبایی و هماهنگی جلسه ملاقات میتوانید از طریق شماره تلفنهای کلینیک با ما تماس حاصل فرمایید.
ساختار پلک
سه بخش مختلف پلک در ظاهر آن تاثیر دارند. برای افرادی که چشمهای آنها پلک صاف یا پف پشت چشم دارد، بخشی از ماهیچه بالابرنده پلک به پشت پوست متصل میباشد. از طرف دیگر، چشمهایی که پلک صاف یا پف پشت چشم ندارند، دارای ساختاری به نام اپیبلفارون (epiblepharon) هستند که باعث میشود عضله حلقوی چشم در موقعیت نامناسب قرار گیرد. علاوه بر این، گاهی اوقات بافت چربی در ناحیه پلک بالا دچار افتادگی شده و به این ترتیب ظاهر نامناسب برای پلک ایجاد میشود.
در نتیجه این شرایط فرد ممکن است به ترتیب با مشکلات مربوط به کوچک شدن قوس میانی چشم، تشکیل پرده گوشه چشم (اپیکانتوس)، کوچک شدن قوس میانی- تحتانی، و تشکیل اپیبلفارون روبرو شود.
مراحل مختلف افتادگی پلک
درشت کردن چشمها
امروزه از 4 نوع مختلف عمل جراحی برای ایجاد ظاهر بزرگتر برای چشمها استفاده میشود. برای عمل زیبایی درشت کردن چشم بر اساس شرایط میتوان یکی از این چهار روش یا ترکیبی از آنها را برای بیمار مورد استفاده قرار داد:
- ایجاد شکاف در گوشه داخلی چشم
- عریض کردن پلک پایین (برای موارد چشم بادامی یا افتادگی چشم)
- جراحی گوشه خارجی پلک
- جراحی افتادگی پلک یا پتوز
ایجاد شکاف در گوشه داخلی چشم
روش ایجاد شکاف در گوشه داخلی چشم، که به طور رایج به آن کانتوپلاستی میانی اطلاق میشود، تغییراتی در پوست ناحیه داخلی گوشه چشم را ایجاد میکند و باعث اصلاح شرایطی میشود که به آن چشم مغولی (Mongolian fold) معروف است. این نوع چشم بیشتر در جمعیت قاره آسیا و نیز در ژاپن شایع است. این درمان نه تنها قادر است ظاهر چشم را بهبود بخشد، بلکه اثری هم بر روی حس و احساسات انتقالی از طریق چشمها دارد. این روش امکان بزرگتر شدن چشمهای بیمار و نزدیکتر شدن آنها به مرکز صورت را فراهم میکند و ظاهر چشم را به شکلی شبیهتر به افراد اروپایی تغییر میدهد.
لطفاً توجه داشته باشید که در صورتی که فرد دارای مشکل چشم مغولی باشد، امکان ایجاد ظاهر متوازن برای چشمها فقط با استفاده از این روش وجود ندارد و معمولاً لازم است از این درمان به همراه جراحی پف بالای چشم برای درشت کردن چشمها استفاده شود. همچنین، این روش درمانی ممکن است هنگامی مورد استفاده قرار گیرد که ظاهر پلکهای فرد به شدت تغییر کرده باشد.
جزئیات جراحی
1- یک شکاف به صورت حرف z در گوشه داخلی چشم ایجاد میشود.
2- دو فلپ مثلثی در پوست این ناحیه ایجاد میگردد.
3- یک فلپ بر روی ناحیه برش خورده کشیده میشود.
4- از بخیه برای نگه داشتن فلپ در محل استفاده میگردد.
5- این فرآیند بطور مشابه بر روی فلپ پوست در سمت مقابل انجام میشود.
6- فلپ پوست با تغییر موقعیت روی ناحیه تحت درمان کشیده میشود.
7 و 8- پوست اضافی برداشته میشود.
9- موقعیت چشمها بطور دقیق نسبت به یکدیگر تنظیم میشود.
10- گوشه چشمها بطور دقیق بخیه زده میشود.
11- جای زخم باقیمانده پس از این درمان شبیه حرف Z برعکس خواهد بود.
1- یک شکاف به شکل حرف W در گوشه داخلی چشم ایجاد میشود.
2- پوست این ناحیه در جهت زاویه چشم مغولی قطع شده و به این ترتیب گوشه چشمها نمایان میشود.
3- پوست در محل برداشتن بخیه زده میشود. در این زمان، با بخیه زدن فلپ پوستی مثلثی در وسط شکاف W میتوان گوشه چشم را در موقعیت مناسب تثبیت کرد. به این ترتیب نقص ایجاد شده به خاطر ایجاد شکاف پوشانده میشود.
4- باقیمانده پوست بطور دقیق بخیه زده میشود.
تصاویر قبل و بعد از درمان
عریض کردن پلک پایین (برای موارد چشم بادامی یا افتادگی پلک)
در این درمان عرض چشم به صورت عمودی افزایش پیدا میکند. این درمان بطور خاص برای عریض کردن ناحیه خارجی چشمها استفاده میشود. با توجه به اینکه شکافهای مورد نیاز برای این درمان در ناحیه ملتحمه و داخل پلک ایجاد میشوند، جراحتی بر روی صورت بیمار پس از درمان باقی نخواهد ماند. در مواردی که فضای زیر پلک پایین مناسب باشد، میتوان برای بزرگ کردن چشم یک شکاف در زیر پلک پایین ایجاد کرده و سپس از بخیه برای بستن شکاف استفاده کرد. با پایین آوردن قوس تحتانی چشم، پس از جراحی ظاهر بادامی چشمها بهتر از قبل خواهد شد. این درمان نه تنها باعث عریض شدن چشمها میشود، بلکه علاوه بر این میتواند مشکلات مربوط به زاویه رو به بالا یا افتادگی چشم را نیز درمان کند.
جزئیات جراحی
1- خطوط برش بر روی پوست بیمار مشخص میشوند.
2- یک بخش از پوست و عضله حلقوی چشم به عرض 2 تا 4 میلیمتر بریده میشوند.
3- پوست دو طرف بریدگی بر روی یکدیگر بخیه زده میشوند.
4- شکاف بطور کامل بسته میشود.
1- یک برش در لبه تارسوس (tarsus) به طول 2 سانتی متر ایجاد میشود.
2- تارسوس و کپسولوپاپبرال فاشیا (capsule-palpebra fascia) به یکدیگر دوخته میشوند.
3- از بخیه در محل برای تکمیل درمان استفاده میشود.
جراحی گوشه خارجی چشم
مشابه جراحی گوشه داخلی چشم، این درمان نیز میتواند درشت شدن چشمها را برای فرد به همراه داشته باشد. با وجودی که شکافهای ایجاد شده در گوشه داخلی چشم باعث بزرگتر شدن چشم و نزدیکتر به نظر رسیدن آن به مرکز صورت میشود، ایجاد شکاف در گوشه خارجی باعث میشود چشمها به گوش نزدیکتر به نظر برسند. به این ترتیب با کشیدن گوشه خارجی چشم، خمیدگی یا انحنای پلک پایین و نیز زاویه چشم را میتوان اصلاح کرد. این درمان نه تنها برای افرادی مناسب است که به دنبال چشمهای بزرگتر هستند، بلکه علاوه بر این دارای تاثیر خاص برای مشکلات مربوط به زاویه رو به بالای چشم یا افتادگی چشم میباشد.
جراحی افتادگی پلک یا پتوز
در این حالت درشت کردن چشم از طریق ایجاد کشیدگی و انقباض در عضله پلک به نام عضله بالابرنده انجام میشود. در صورتی که عضله بالابرنده پلک به خاطر نقص مادرزادی، بالا رفتن سن، یا استفاده طولانی مدت از لنزهای چشمی ضعیف شده باشد، این وضعیت باعث ایجاد شرایطی به نام افتادگی پلک یا پتوز میشود و به این ترتیب بیمار نمیتواند پلک خود را به خوبی باز کند. این درمان میتواند عملکرد عضلات ضعیف شده پلک را بازیابی کرده و امکان باز کردن بیشتر پلکها را فراهم کند. این درمان همچنین میتواند در درمان سر دردهای میگرنی در نتیجه کشیدگی عضلات اطراف پلک نقش موثر داشته باشد.