درمان بیماری های پستان (توده های خوش خیم و بد خیم ) از طریق جراحی

درمان بیماری های پستان (توده های خوش خیم و بد خیم ) از طریق جراحی

اختلالات سینه می تواند غیر سرطانی (خوش خیم)یا سرطانی (بدخیم)باشد.اکثر آنها غیر سرطانی بوده و خطرناک نیستندواغلب اوقات به درمان نیازی ندارند. در مقابل،سرطان پستان می تواند به معنی از دست دادن سینه یا مرگ باشد. ازا ین رو،سرطان سینه برای اکثر زنان بسیار ترسناک می باشد. با این حال، مشکلات بالقوه می تواند زمانی که زنان خوشان معاینات منظم سینه انجام می دهند، توسط پزشک بطور منظم معاینه می شوندو همانطور که توصیه شده ماموگرافی انجام می دهند، به سرعت تشخیص داده شود.تشخیص زود هنگام سرطان پستان برای داشتن درمانی موفق ضروری است. برداشتن بافت پستان، جراحی است که بافت سینه را که ممکن است بافت سرطانی پستان باشد برداشته می شود. همچنین بافت اطراف آن نیز برداشته می شود. این جراحی لامپکتومی نامیده می شود. هنگامی که یک تومور غیر سرطانی مانند فیبروآدنوم پستان برداشته می شود، اغلب به جای لامپکتومی، جراحی بیوپسی برش سینه انجام می شود.

اهمیت مراجعه زودهنگام به پزشک پس از مشاهده علائم بیماری های سینه


درصورت مشاهده علائم بیماری های سینه مانند لمس برجستگی غیر عادی و درد مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه شود. زیرا بیماری های سینه در مراحل اولیه به راحتی قابل درمان و کنترل هستند. ممکن است پزشک برای درمان جراحی تجویز کند.

پزشکان می توانند از لامپکتومی برای برداشتن بافت مشکوک به سرطان پستان برای بافت برداری استفاده کنند، یا تومور کوچکی که احتمال سرطانی بودن را دارد، بردارند. زنی که سرطان پستان دارد ممکن است پس از انجام لامپکتومی به شیمی درمانی، رادیوتراپی یا دارو نیاز داشته باشد. این کار برای درمان یا جلوگیری از بازگشت سرطان است.

علائم اختلالات پستان


علائم مرتبط به سینه مشترک هستند. این علائم علت مراجعه هرساله بیش از ۱۵ میلیون نفر به پزشک است. این علائم شامل

• درد سینه
• وجود توده ها در سینه
• ترشحات نوک سینه
• تغییر در رنگ پوست پستان (به عنوان مثال پوست پستان ممکن است فرو رفته، چروکیده، ضخیم یا گود شود)
علائم پستان لزوماً بدین معنی نیست که یک زن سرطان یا دیگر اختلالات جدی پستان دارد. مثلاً حساسیت ماهیانه سینه که به علت تغییر هورمون ها قبل از قائدگی رخ می دهد، نشان دهنده اختلالات جدی نیست.
با این وجود، اگر زنان هر تغییری در پستان مشاهده کردند باید به پزشک مراجعه کنند، بویژه تغییرات زیر:
• توده ای که کاملا متفاوت از دیگر بافت های پستان باشد
• توده ای که به پوست یا قفسه سینه متصل است
• توده ای که از بین نمی رود
• ورمی که برطرف نمی شود
• فرو رفتگی، چروکیدگی ،قرمزی، ضخیم شدن یا حفره در پوست سینه
• پوسته پوسته شدن اطراف نوک پستان
• تغییرات در شکل سینه
• تغییرات در نوک سینه مانند فرو رفتن نوک سینه به داخل
• ترشحات نوک پستان بخصوص اگر خونی باشد و / یا خودبخود اتفاق می افتد (به این معنی که بدون فشردن نوک پستان یا تحریک آن باشد)

انواع بیماری های خوش خیم پستان


• تغییرات فیبروکیستیک. در برخی از زنان ،تغییرات در تعادل هورمون ها در طول چرخه قائدگی طبیعی ماهانه می تواند تغییرات نشان دهنده بیماری در پستان ایجاد کند که تغییرات فیبروکیستیک نامیده می شوند. کیست ها اغلب با عنوان کیسه های خوش خیم کوچک پر شده از مایع توصیف می شوند که شبیه توده به نظر می رسند. حساسیت و اندازه توده معمولاً در هفته قبل از دوره قائدگی افزایش می یابد و یک هفته پس از آن کاهش می یابد.این توده ها ممکن است سفت یا نرم باشند و و بصورت تکی باشند که کوچک یا بزرگ به نظر می رسد. تغییرات فیبروکیستیک با ضخیم شدن بافت پستان نیز خود را نشان می دهند. تغییرات فیبروکیستیک می تواند در یک یا هردو سینه رخ دهد که شایع ترین توده خوش خیم سینه در زنان ۳۵ تا ۵۰ ساله می باشد. در زنان یائسه تغییرات نشان دهنده بیماری در پستان شیوع کمتری دارد، چرا که هورمون تحریک کننده بافت پستان در آنها کمتر است.

• کیست های ساده. کیست های ساده، کیسه های پر شده از مایع هستند که معمولاً در هر دو پستان ایجاد می شود. آنها می توانند بصورت تکی یا چند تایی باشند که اندازه های مختلفی دارند. حساسیت و اندازه توده اغلب با دوره قائدگی زنان تغییر می کند. کیست ها ممکن است تحت تاثیر کافئین قرار بگیرند(قهوه، چای، شکلات، نوشابه انرژی زا).
• فیبروآدنوم. فیبروآدنوم شایع ترین تومور سفت یافت شده در پستان زنان است. این تومورها توده هایی گرد، نرم و لغزنده هستند که با فشاری کوچک، آزادانه در پستان حرکت می کنند.آنها به علت تشکیل لوبول های اضافی (غدد تولید کننده شیر) و استروما (بافت های همبند در پستان) بوجود می آیند.فیبروآدنوم ها معمولاً دردناک نیستند. آنها اغلب اوقات بین سن ۲۰ تا ۴۰ سالگی رخ می دهند و در زنان آفریقایی آمریکایی شایع تر هستند.
• پاپیلوم مجاری شیر. پاپیلوم مجاری شیر،توده کوچک زگیل مانندی هستند که داخل مجاری پستان در نزدیکی نوک سینه ایجاد می شوند. آنها معمولاً در زنان ۴۰ تا ۵۰ ساله رخ می دهد و منجر به خونریزی یا ترشحات نوک پستان می شود .
• نکروز چربی در اثر ضربه . این مشکل زمانی رخ می دهد که تروما (آسیب یا ضربه ناگهانی) رخ داده باشد یا جراحی روی سینه انجام شده باشد ، باعث می شود چربی سینه به توده تبدیل شود. این توده معولاً گرد، سفت، محکم، تکی ، بدون درد هستند و در ناحیه زخم جراحی ایجاد می شوند.

آیا مردان نیز تومورهای پستان دارند؟


بله، پسران نوجوان و مردان می توانند دچار بزرگ شدن پستان شوند که اغلب با وجود توده ای در زیر نوک سینه همراه است. گاهی اوقات در یک سینه و گاهی در هر دوسینه رخ می دهد. این تومور خوش خیم ژنیکوماستی نامیده می شود. ژنیکوماستی می تواند پس از مصرف نوعی داروهای خاص ایجاد شود.

آیا توده پستان می تواند عفونت باشد؟


احتمالاً بله. گاهی اوقات عفونت های پستان در ابتدا به شکل توده ای دردناک، همراه با قرمزی یا بدون قرمزی دیده می شود. ماستیت عفونتی است که اغلب در زنان در دوران شیردهی رخ می دهد. ماستیت به علت ورود باکتری از طریق نوک سینه به مجرای پستان، ایجاد می شود. کیسه های موضعی عفونت به شکل نواحی حساس، قرمز و گرم در پستان ظاهر می شود.

ارزیابی


پزشک از علائمی که بیمار دارد و دیگر اطلاعات مرتبط به علت های احتمالی می پرسد که شامل:

  • چه علائمی دارد
  • چه مدت است که این علائم را دارد
  •  آیا این علائم در زمان های خاصی از ماه (مرتبط به دوره قائدگی) رخ می دهد
  • آیا باردار است
  • چه داروهایی مصرف می کند
  • آیا او یا اعضای خانواده او سرطان پستان دارند
  • چه زمانی ماموگرافی انجام داده و نتیجه آن چه بوده است

معاینه پستان

معاینه پستان در حالی که بیمار نشسته یا دراز کشیده است انجام می شود، دکتر سینه را برای تغییر شکل نامنظم آن ، یا برگشت نوک سینه به سمت داخل (برگشتگی نوک سینه) و توده ها را بررسی می کند . پزشک همچنین برای فرو رفتگی، ضخامت، قرمزی یا سفتی پوست روی سینه را بررسی می کند. پزشک نوک سینه را فشار می دهد تا احتمال ترشحات را بررسی کند. زیر بغل نیز برای بررسی گره های لنفاوی چک می شود.
پزشک ممکن است سینه و زیر بغل را در حالت های مختلف بدن معاینه کند. به عنوان مثال، در حال نشستن، ممکن است از بیمار بخواهد که دو کف دستش را بهم چسبانده و در مقابل پیشانی قرار دهد. این حالت باعث انقباض عضلات سینه شده و تغییر ثابت در سینه را بهتر نشان می دهد.
پزشک همچنین در طول معاینه، تکینیک های خود آزمایی سینه را با بیمار مرور می کند. تکنیک هایی که پزشک برای معاینه سینه بکار می برد با تکنیک های خودآزمایی که بیمار می تواند خود را معاینه کند، شبیه به هم هستند.

آزمایش

آزمایش های تصویری برای بررسی موارد اختلالات پستان که هنوز از نظر ظاهری دیده نمی شوند، مورد استفاده قرار می گیرد(آزمایش سرطان سینه نامیده می شود) و برای ارزیابی بافت غیر طبیعی سینه که از قبل مشخص شده اند مانند تومور پستان که در حین معاینه پزشک دیده می شود.

ماموگرافی

ماموگرافی از اشعه ایکس درهر دو سینه استفاده می کند تا بافت های غیر طبیعی را بررسی کند. مقدار کمی تابش اشعه در این روش بکار می رود. تنها حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد بیماری های پستان شناسایی شده توسط ماموگرافی ، به دلیل سرطان است . صحت ماموگرافی در زنان مسن تر بیشتر است چرا که مقدار بافت های چربی با بالا رفتن سن بیشتر شده و تشخیص بافت غیر طبیعی در میان بافت های چربی ساده تر از بافت سینه است.

سونوگرافی اولتراسوند

تصویربرداری رزنانس مغناطیسی (MRI)
بافت برداری یا بیوپسی

برداشتن تومور سینه


انواع عمل های جراحی

تعداد مختلفی عمل های جراحی می تواند برای برداشتن تومور پستان یا در برخی موارد کل پستان، انجام شود.

برای بیماران، مهم است با جراح مشورت کنند و دربارهٔ روش مناسب برای آنها صحبت کنند. انتخاب روش مناسب بستگی به اندازه و موقعیت تومور، اندازهٔ سینه، درجهٔ پیشرفت سرطان و تمایل بیماران دارد.

لامپکتومی، یک جراحی حفظ پستان است که در آن اکثر بافت پستان حفظ می‌شود. اگر پزشک مشکوک به وجود سرطان است، جراح گره‌های لنفاوی نزدیک به تومور را برداشت می‌کند تا شواهدی از گسترش سرطان را بررسی کند.

در هنگام انجام عمل جراحی برای درمان تومور سرطانی، بسیار مهم است تا اطمینان حاصل شود که تمام سلول‌های سرطانی به طور کامل برداشته شده‌اند. جراح مقدار کمی از بافت سالم اطراف تومور، که به آن بافت مرزی می‌گویند، را برای بررسی‌های میکروسکوپیک برداشت می‌کند.

اگر هیچ سلول سرطانی در بافت مرزی وجود نداشته باشد، گفته می شود که حاشیه بافت پاکسازی شده یا سالم است. اگر سلول سرطانی در مرز وجود داشته باشد، جراحی دیگری ممکن است برای برداشتن بقیه سلول های سرطانی لازم باشد.

نوع دیگری از جراحی حفظ پستان که کمتر معمول است، کوادرانکتومی است. حدود یک چهارم سینه که شامل تومور است برداشته می شود. جراحی بازسازی سینه برای جایگزینی بافت های برداشته شده، ممکن است یک گزینه بعد از کوادرانکتومی باشد.

برداشتن کامل پستان، نوک سینه و همه بافت های پستان با عنوان ماستکتومی شناخته می شود. یک ماستکتومی اصلی همچنین عضلات دیواره سینه را برمی دارد. جراحی بازسازی برای ایجاد یک پستان جدید می تواند همزمان یا بعد از عمل انجام شود

آمادگی برای عمل جراحی

عمل لامپکتومی معمولاً به عنوان یک عمل سرپایی در بیمارستان یا مرکز جراحی سرپایی انجام می شود.این عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام شده و بیمار پس از یک دوره کوتاه بهبودی به خانه می رود.ماستکتومی معولاً دربیمارستان انجام میشود چون که این عمل و بهبودی آن پیچیده تر است.

اگر پیدا کردن محل تومور در سینه مشکل باشد، حضور یک رادیولوژیست لازم است تا نشانه ای در محل توده قرار داده و یک سیم هدایت کننده نازک از بیرون پستان به درون تومور قرار می دهند. این کار یافتن تومور را در طول عمل برای جراح آسان می کند.

قبل از جراحی، ممکن است نیاز باشد تا مصرف داروهای خاصی را متوقف کنید تا خطر خونریزی را کاهش دهید. این دارو ها شامل آسپرین یا داروهای رقیق کننده خون می باشد.همچنین مهم است که حداقل ۸ تا ۱۲ ساعت قبل از جراحی از خوردن و آشامیدن پرهیز شود، و برای رفتن به خانه هماهنگی انجام شود.

بیمارانی که می خواهند این عمل را انجام می دهند، چند روز تا یک هفته قبل از عمل با جراح ملاقات کرده تا در مورد هر دستورالعمل اضافی که ممکن است لازم باشد، صحبت کنند.

خطرات حین عمل جراحی

مانند تمام عمل های جراحی ، جراحی های برداشتن تومور سینه شامل خطراتی می باشد.

این خطرات ممکن است شامل :

  • خونریزی
  • عفونت
  • درد
  • ورم
  • باقی مانده جای زخم
  • تغییر در ظاهر سینه
Call Now Buttonتماس و مشاوره