ترمیم و از بین بردن جای اسکار زخم و بخیه

ترمیم و از بین بردن جای اسکار زخم و بخیه

عمل‌های جراحی، حوادث خانگی، حوادث ورزشی یا تصادفات رانندگی معمولاً منجر به جراحاتی مانند پارگی، کبودی، گزش و سوختگی می‌شوند. در فرآیند بهبودی از جراحت، ممکن است جای زخم‌ها روی پوست باقی بمانند. بهبود زخم‌ها به طور متفاوتی اتفاق می‌افتد، بسته به ناحیه آسیب‌دیده و عمق جراحت.

درمان جای زخم معمولاً منجر به رفع اسکارها و ایجاد نتایج زیبایی چشمگیر روی پوست می‌شود. روش‌های مختلف جراحی و غیرجراحی برای رفع جای زخم وجود دارند. به‌عنوان مثال، عمل جراحی ترمیم جای زخم و روش‌های غیرجراحی مانند میکرودرم و تزریق، از این روش‌ها هستند. این روش‌های درمانی برای رفع جای زخم‌های برآمده و فرورفته (آتروفیک) موثر هستند.

در صورتی که روی پوست شما جای زخمی ناشی از جراحاتی مانند سوختگی، پارگی، عمل‌های جراحی انجام‌شده، آکنه یا آبله‌مرغان وجود داشته باشد ممکن است باعث خجالت‌زدگی شما نسبت به ظاهرتان شده و اعتماد به نفس شما را تحت تأثیر قرار دهد. متخصصین ما در کلینیک زیبایی رازی متناسب با شرایط پوستی هر فرد، روش‌ها متعددی برای رفع جای زخم به وی توصیه خواهند کرد. در روش‌هایی مانند تزریق ژل و تزریق چربی و همچنین روش‌های غیر جراحی دیگر مانند لیزر درمانی تلاش بر کاهش اثر جای زخم است. هدف از درمان جای زخم کمرنگ کردن یا رفع اسکارها است. همچنین این روش‌ها به کاهش سفت شدگی پوست بافت اسکار نیز کمک می‌کنند. نوع و رنگ پوست، سن و نوع جای زخم بر چگونگی درمان و انتظار بهبودی آن اثر می‌گذارد.اگر شما تصمیم به درمان جای زخم‌های خود دارید با شماره ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ تماس حاصل فرموده و نوبتی برای مشاوره رزرو نمایید.

ترمیم و از بین بردن جای اسکار زخم و بخیه

انواع مختلف جای زخم


  • اسکار کلوئید

اسکار کلوئید از انواع مختلف جای زخم

این نوع جای زخم، ضخیم، برآمده و غالباً قرمز یا تیره رنگ است. این نوع اسکار به دلیل تولید کلاژن که در پشت زخم رشد می‌کند ایجاد می‌شود.

  • اسکار هایپر تروفیک

اسکار هایپر تروفیک از انواع مختلف جای زخم

این نوع جای زخم، ضخیم، قرمز و برآمده است اما برخلاف جای زخم‌های کلوئید روی زخم رشد نمی‌کند بلکه در مرزهای آن باقی می‌ماند.

  • انقباض موضعی

انقباض موضعی از انواع مختلف جای زخم

این نوع جای زخم زمانی ایجاد می‌شود که ماهیت الاستیک و ارتجاعی پوست به فیبروز تبدیل شده و پوست سفت شده و توانایی خود را برای کشیده شدن و بازگشت به جای اولیه از دست می‌دهد. این نوع جای زخم معمولاً در اثر سوختگی یا با برداشته شدن مقدار زیادی از پوست در جراحات ایجاد می‌شود.

درمان


درمان جای اسکار زخم

تزریق استروئید

یکی از روش‌های رایج و مؤثر در رفع جای زخم‌های قرمز برآمده (مانند اسکارهای کلوئید و اسکارهای هایپرتروفیک)، تزریق مستقیم استروئید در محل زخم است. برای رفع جای زخم، معمولاً یک دوره تزریق به مدت 4 تا 6 هفته با فواصل 4 تا 8 هفته (بسته به محل و واکنش زخم به درمان) در نظر گرفته می‌شود. تزریق استروئید به عنوان روشی بسیار مؤثر برای کاهش حجم و اندازه جای زخم مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند در کاهش قرمزی آن نیز تأثیرگذار باشد.

 سم بوتالینیوم

تزریق سم بوتالینیوم برای شل کردن عضلات به کار برده می‌شود و غالباً در کاهش چین و چروک‌های پیشانی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش تزریقی متناسب با محل جراحت برای شل کردن بافت‌های پیرامونی زخم انجام می‌شود و باعث رفع و کمرنگ‌تر شدن جای زخم می‌شود.

 تزریق ژل

تزریق ژل‌های پوستی بیشتر در فرایندهای زیبایی به کار برده می‌شوند و همچنین می‌توان از این روش‌ها برای رفع جای زخم‌های فرورفته نیز استفاده کرد. ژل‌ها طوری طراحی شده‌اند که پس از مدتی جذب بدن می‌شوند و برای حصول نتایج مطلوب باید تزریق ژل پس از گذشت چند ماه تجدید شود.

 

 

 تزریق چربی

چربی خالص‌شده که از قسمت دیگری از بدن گرفته می‌شود روشی است که در عمل‌های جراحی پلاستیک انقلابی ایجاد کرده است. با انجام این فرایند ظاهر آسیب‌دیدگی، جای زخم روی پوست و کانتورهای اسکار به طور کاملاً مؤثری درمان می‌شوند.

همچنین اثبات شده است که تزریق چربی در مدیریت دردهای اطراف جای زخم نیز مؤثر است. پیوند چربی را می‌توان برای رفع انواع جای زخم‌ها مانند جای جوش، اثرات سوختگی و اسکارهای دیگر به کار برد. همچنین می‌توان از این روش برای درمان قسمت‌های دیگر بدن به غیر از صورت مانند قفسه سینه، پاها و دست‌ها نیز به کار برد.

لیزر

درمان جای اسکار زخم با لیزر

امروزه، فن‌آوری لیزر مورد استفاده برای پوست آن‌قدر پیشرفت کرده می‌توان تا حد زیادی جای زخم و اسکارها را درمان کرد. عمل کاهش یا حذف اسکار با لیزر عمل شایعی است که می‌توان آن را در مطب متخصص پوست یا در یک کلینیک لیزر پوست انجام داد. لیزر می‌تواند اسکارها را تا حد زیادی کم کرده و شاید هم بتواند آن‌ها را کاملاً پاک کند، که البته این موضوع به شدت اسکار بستگی دارد. روش‌های موجود درمان پوست با لیزر سه نوع اصلی دارند:

متخصصان، در این روش از یک لیزر پرقدرت برای برداشتن لایه بالایی پوستِ دارای جای زخم، بخیه و اسکار استفاده می‌کنند. لیزر همچنین به لایه‌های میانی پوست نفوذ کرده و پوست را محکم و صاف می‌کند.

پاکسازی با لیزر به صورت سرپایی و در مطب پزشک انجام شده و معمولاً یک تا دو ساعت زمان می‌برد. در طول عمل عینک محافظ به چشم خواهید داشت و برای مقابله با درد و آرام بخشی به شما بی‌حسی موضعی تزریق می‌شود (در این حالت شما بیهوش نبوده، اما آرام هستید). پزشک، پروب لیزر، که شبیه یک ریموت کنترل تلویزیون است، را روی اسکار حرکت می‌دهد تا سلول‌های آسیب‌دیده پوست را بردارد. با هر بار عبور پروب از روی اسکار سلول‌های بیشتری برداشته می‌شوند.

از دو نوع لیزر برای پاکسازی پوست استفاده می‌شود، که هر یک مزایا و معایب خود را دارند:

  • لیزر CO2 یک لیزر قدرتمند است که به عمق پوست نفوذ کرده و برای برداشتن  جای زخم‌ها و اسکارهای عمیق‌تر و ضخیم‌تر مناسب‌تر است، که البته به همین خاطر دوره بهبودی طولانی بوده و معمولاً حدود دو هفته است، همچنین این عمل می‌تواند دردناک باشد.
  • اربیوم: لیزر یاگ از لیزر CO2 قدرت کمتری داشته و اغلب از آن برای درمان اسکارهای کم‌عمق استفاده می‌شود. در این روش بیمار به بی‌حسی و آرام‌بخشی کمتری نیاز داشته و بهبودی از آن سریع‌تر بوده و حدوداً یک هفته طول می‌کند.

 

 

لایه‌برداری شیمیایی

درمان جای اسکار زخم با لایه‌برداری شیمیایی

در لایه‌برداری شیمیایی یک ماده شیمیایی روی صورت بیمار قرار داده می‌شود که باعث کنده شدن پوست و درنهایت به وجود آمدن یک پوست جدید می‌گردد. به علاوه، پوست جدید موقتاً به آفتاب حساسیت دارد.

پوست توسط یک ماده شیمیایی که روغن‌های اضافی را حذف می‌کند کاملاً تمیز می‌شود و از موها و چشم‌های بیمار هم محافظت می‌شود. یک یا چند محلول شیمیایی مثل گولیکولیک اسید، تری کلرواستیک اسید، سالیسیلیک اسید، لاکتیک اسید یا کاربولیک اسید (فنول)، روی نواحی کوچکی از پوست اعمال می‌شوند. استفاده از این محلول‌ها باعث ایجاد یک زخم کنترل‌شده می‌شود که بعد از مدتی باعث رشد یک پوست جدید و بازسازی‌شده می‌شود.

پیش از لایه‌برداری شیمیایی، پزشک از شما خواهد خواست مصرف بعضی داروها را متوقف کنید و پوستتان را با داروهای موضعی آماده‌سازی مانند ایزوترتینوئین یا گلیکولیک اسید آماده کنید. بعد از لایه‌برداری شیمیایی نیز باید هر روز از یک کرم ضدآفتاب با طیف گسترده استفاده کنید.

اگر متخصص پوست برایتان آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی یا یک داروی ضدویروس خوراکی تجویز کرد، می‌بایست مصرف آن‌ها را مطابق با دستور پزشک آغاز کنید. عموماً، آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی بسته به عمق لایه‌برداری شیمیایی تجویز می‌شوند.

میکرودرم‌ابریژن

میکرودرم‌ابریژن درمان جای اسکار زخم با

میکرودرم‌ابریژن یک روش غیرجراحی بی‌خطر و سریع برای درمان جای زخماست که مزایای بسیاری دارد. این روش چروک‌ها، خطوط ظریف صورت و سایر علائم پیری را کاهش داده یا از بین می‌برد. میکرودرم‌ابریژن ظاهر اسکارهای آکنه و سایر اسکارهای جزئی را بهبود می‌بخشد؛ و به پوست‌هایی با هر رنگ و نوعی ظاهری شاداب و سالم می‌دهد. این روش عملاً هیچ‌گونه عوارضی ندارد و از آنجا که از کریستال‌های غیرآلرژیک برای درمان پوست استفاده می‌کند، روش درمانی بی‌نظیری برای پوست‌های حساس به مواد شیمیایی است. میکرودرم‌ابریژن در صورتی که توسط یک درمانگر مجرب انجام شود، هیچ‌گونه ریسک جدی به همراه نخواهد داشت. البته، ممکن است بعضی از افراد بعد از میکرودرم‌ابریژن در پوستشان کمی احساس ناراحتی کنند. از آنجا که تاریخچه پزشکی و پوست هر فرد تا حدودی با دیگران تفاوت دارند، ریسک‌ها و مزایای این روش می‌بایست با توجه به شرایط هر فرد مورد بررسی قرار بگیرند.

عمل جراحی

درمان جای اسکار زخم با عمل جراحی

این امکان وجود دارد که جای زخم را به روش‌های جراحی برطرف نمود. در این روش معمولاً همه قسمت‌های اسکار قبلی دوباره باز شده و با ایجاد شکاف‌های بیشتر یا جابجا کردن پوست، جهت و ظاهر اسکار بهبود می‌یابد. روش‌های جراحی کمتر تهاجمی دیگری نیز برای رفع انواع جای زخم‌ها به کار برده می‌شود. امکان رفع جای زخم به طور کامل وجود ندارد و همیشه احتمال ایجاد نتایج ناخوشایند وجود دارد.

جراح پلاستیک پس از رفع جای زخم یا ترمیم اسکار روی زخم یک باند یا پانسمان استریل قرار می‌دهد. متناسب با نوع اصلاح یا ترمیم اسکار و جای زخم، زمان مورد نیاز برای بستری شدن در بیمارستان متفاوت بوده و ممکن است از چند ساعت تا یک شب در طول بکشد. برای دست‌یابی به نتایج مطلوب، ما از بخیه‌های جذبی استفاده می‌کنیم. این نوع بخیه‌ها نتایج زیبایی بهتری به همراه داشته و همچنین شما ناراحتی‌های کشیدن بخیه را نخواهید داشت.

Call Now Buttonتماس و مشاوره